İSG’NİN HİNTLİ ORTAĞI GMR, DÜNYANIN EN İYİ HAVALİMANINI İŞLETİYOR
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve
İşletme A.Ş’nin (İSG) ortaklarından Hintli GMR tarafından işletilen Hyderabad Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI-Airports Council International) tarafından kendi kategorisinde ‘En İyi Havalimanı’ seçildi.
Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI-Airports Council International) tarafından dört kategoride gerçekleştirilen yarışmada, İSG’nin ortaklarından olan Hintli GMR tarafından işletilen Hyderabad Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı, yıllık yolcu kapasitesine göre “5–15 milyon yolcu” kategorisinde dünyanın "En İyi Havalimanı" seçildi. Havalimanı ayrıca kategori ayrımı olmadan tüm havalimanları içerisinde dünya çapında beşinci sırada yer aldı.
Yapılan değerlendirmede; havalimanı personelinin tutumu, terminalin ve lavaboların temizliği, sunulan konfor, bekleme salonları, işaret tabelaları, rahatlık ve ambiyans gibi birçok kriter de dikkate alındı.
Dereceye giren havalimanlarına ödülleri, Çin’de 13 Mayıs 2010’da gerçekleştirilecek resmi törende gala gecesi organizasyonu ile takdim edilecek.
Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI-Airports Council International) tarafından ödüle layık görülmenin havalimanı işletmeciliği açısından çok önemli bir gösterge olduğunu dile getiren İSG Yönetim Kurulu Üyesi ve GMR Türkiye CEO’su Cenk Alpsoy ‘‘Havalimanı işletmeciliğinde dünyanın en saygın otoritelerinden biri olan ACI tarafından verilen bu ödül bizim için gurur verici bir gelişmedir. Dünya standartlarında vermiş olduğumuz kaliteli hizmeti gösteren en büyük kanıttır.
Havalimanı İşletmeciliğinde Zirveye Ulaştık.
Havalimanı İşletmeciliğinde sahip olduğumuz bilgi birikimini halihazırda ortağı olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na da aktararak operasyonel başarılarımızı sürdürüyoruz. Modern mimari tasarımı, yolcuya sunmuş olduğu konfor ve geniş hizmet yelpazesi ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda başarılarımızı devam ettirmek en büyük hedefimiz” dedi.
Bilgi Notu:
Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve
havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. İstanbul Sabiha Gökçen’in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG, 500 milyon Euro’luk yatırım yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen’in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin m²’lik yeni terminal binası ve ekleri uluslararası normlarda, modern bir mimari anlayışı ile çevreci bir yapı olarak inşa edildi ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı.