Sabiha Gökçen, havalimanı sektörünün en teknolojik markası seçildi

Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye’nin en teknolojik markalarını ödüllendiren Tech Brands Turkey’de tüketici oylarıyla “Havalimanı’nda En Teknolojik Marka” seçildi.

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen (İSG), Tech Brands Turkey’de “Havalimanı’nda En Teknolojik Marka” ödülüne layık görüldü. Sunduğu hizmet ve teknoloji altyapısını yolcu memnuniyeti için sürekli geliştiren ISG, havalimanı kategorisinde tüketiciler tarafından lider marka seçildi.

NielsenIQ Türkiye ve Pazarlamasyon iş birliği ile gerçekleştirilen ve Türkiye’deki markaların teknoloji alanındaki tüketici marka algısını araştıran ödül programı Tech Brands Turkey, beyaz eşyadan sigortaya, hava yolundan akaryakıta kadar 41 farklı sektörde, açık uçlu sorularla Türkiye genelindeki tüketici kitlesinin vermiş olduğu yanıtlar baz alınarak hazırlanan raporun sonucunda, sıralamaya giren markaları ödüllendiriyor.

Araştırmada yer alan halk jürisi, her kategori için düşündükleri markayı, herhangi bir hatırlatma veya yönlendirme olmadan spontane şekilde cevaplıyor.

Teknolojik çözümlerle maksimum yolcu memnuniyeti

ISG, uçuş takibinden avantajlı kampanyalara kadar, konforlu ve keyifli bir yolculuk için ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri mobil uygulama ile yolcularına sunuyor. Yolcuların biniş kartları olmadan sadece yeni çipli kimlik kartlarıyla uçuşlarına hızlı ve kolayca gitmesine imkân veren sistemi de hayata geçiren Sabiha Gökçen, kimlik kartıyla boarding, bagaj etiketini üretme ve yapıştırıp bagaj sistemine teslim etme fırsatı da sunuyor.

Yapay zekâ destekli görüntü işleme sistemi ile giriş, güvenlik geçiş, pasaport kontrol süreçleri ve yolcuların bekleme süreleri ölçülerek yolcu hareketinin takip edildiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu trafiğini hızlandırıyor.

Türkiye’nin İSG ile tanıştığı bir diğer yenilik olan e-pasaport uygulaması ile 18 yaşını geçmiş Türk vatandaşları çipli pasaportunu e-pasaport bankolarına okutup biyometrik sistem sayesinde parmak izlerini ve yüzlerini taratarak saniyeler içerisinde pasaport işlemlerini tamamlıyor. İSG’de ayrıca blockchain altyapısı kullanılarak paydaşlara hızlı ve doğru bir şekilde bilgi akışı sağlanıyor.

Berk Albayrak: ‘Üstün hizmet kalitemizin en değerli göstergesi’

Havacılıktaki başarılarını yeni bir ödül ile taçlandırdıklarını ifade eden Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Berk Albayrak, “Gayretlerimizin bizzat yolcular tarafından takdir edilmesi gurur verici. Yolcularımızın memnuniyetini artırmak, eksiksiz ve kesintisiz hizmet sunmak için tüm ekip arkadaşlarımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu memnuniyetin dile getirilmesi, havalimanı alanında lider marka görülmek bizim için en büyük ödül ve üstün hizmet kalitemizin en değerli göstergesi” dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan depremzedelere 100 milyon liralık nakdi yardım

İlk andan bu yana afet bölgesine yoğun destek sevkiyatı yapan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, AFAD, Kızılay ve AHBAP aracılığıyla depremzedelere 100 milyon TL nakdi yardımda bulunuyor.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde etkili olan deprem felaketinin ardından yardım seferberliği ilan eden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı depremzedelere desteğini sürdürüyor. Yardımların düzenli ve etkili bir şekilde bölgeye ulaştırılması için diğer kurumlarla koordinasyon içinde faaliyet yürüten Sabiha Gökçen Havalimanı, AFAD, Kızılay ve AHBAP aracılığıyla depremzedelere 100 milyon TL (5 milyon Euro) bağışta bulundu.

Depremin ilk gününden itibaren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan uçaklar depremzedeler için yoğun destek sevkiyatı yapıyor. Şu ana kadar Sabiha Gökçen’den kalkan 803 uçak ile 127 bin 277 personel afet bölgelerine sevk edilirken, inen 738 uçak ile de 135 bin 563 depremzede tahliye edildi.

Sahra hastanesinde 24 saat ameliyat hizmeti

Vatandaşlarından, iş dünyasından, resmî kurumlardan ve STK’lardan gelen yardımları afet fonunda toplayarak Türkiye ve Suriye’ye destek olan Malezya hükümeti, depremin ilk günü 75 kişilik uzman Özel Afet Yardım ve Kurtarma Ekibi (SMART) göndermişti. Arama kurtarma faaliyetlerinde çalışan Malezya Afet Yönetim Kurumu NADMA’ya bağlı 142 uzmanın yanı sıra Malezya hükümetinin destek için gönderdiği ve aralarında cerrah, göz doktoru ve çocuk doktorlarının da yer aldığı 108 askerî hekim, Adıyaman’da kurulan sahra hastanesinde depremzedelere 24 saat tetkik, tedavi ve ameliyat hizmeti veriyor. Malezya’nın Türkiye Konsolosluğu’nun koordinasyonunda deprem bölgesinde konuşlanan ekipler, 6 hafta boyunca depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmaya devam edecek. Konsolosluk, Malezya Havalimanları Holding’in Türkiye’deki yatırımı olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın da yer aldığı ilgili kurumlarla koordinasyonu sağlayarak yardımların düzenli ve etkili bir şekilde bölgeye ulaştırılması için ilk andan bu yana yoğun çaba sarf ediyor.

“Desteğimiz devam edecek”

Havalimanı bünyesinde başlatılan “Desteğiniz Güç Verir” kampanyasıyla Sabiha Gökçen bünyesindeki işletme ve çalışanlardan toplanan 17 ton yardım malzemesinin Kızılay’ın Antakya’daki merkezine ulaştırılmasının ardından, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yönetimi “Afetten etkilenen kardeşlerimizi desteklemek, dayanışma ruhunu yaşatmak ve yaraları biraz da olsa sarabilmek adına, Sabiha Gökçen Havalimanı/ Malezya Havalimanları Holdings olarak AFAD, Kızılay ve AHBAP aracılığıyla depremzedelere 5 milyon Euro (yaklaşık 100.000.000 TL) ilave yardımda bulunuyoruz. Bölgeye gerekli yardımların ulaştırılabilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

X