Türk Hava Yolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan
Yurtdışı Uçuşları Başladı.
Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları, 31 Mart’tan itibaren dünyanın 13 noktasına İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan tarifeli uçuşlar gerçekleştirecek.
Yerli ve yabancı toplam 47 havayolunun dünyada toplam 123 noktaya uçuş gerçekleştirdiği İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, şimdi de Türk Hava Yolları’nın yurtdışı uçuşlarına ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları, 31 Mart’tan itibaren dünyanın 13 noktasına Sabiha Gökçen’den uçacak. Buna göre Türk Hava Yolları, Londra, Amsterdam, Paris, Milano, Viyana, Kiev, Hamburg, Düsseldorf, Tahran, Bakü, Kuveyt, Tiflis ve KKTC-Ercan’a çok özel fiyatlarla İstanbul Sabiha Gökçen’den uçacak. Türk Hava Yolları hali hazırda Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan icra etmekte olduğu Antalya, Dalaman, Bodrum, İzmir ve Ankara seferlerine de devam edecek.
Dış hat uçuşlarının başlaması münasebetiyle bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, “Türk Hava Yolları olarak sefer yaptığımız 98 ülke, 220 noktayla ile dünya’da en fazla ülkeye uçan ve dünya’nın en büyük 4’üncü uçuş ağına sahip havayolu şirketi konumuna geldik. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yaptığımız seferledeki artış ile Türk Hava Yolları markası ve kalitesiyle uçmak isteyen yolcumuza yeni ve cazip alternatifler sunacağız. Yolcu sayımız önceki yıla oranla yüzde 20 artışla 39 milyona yükseldi. Türk Hava Yolları, yolcu sayısı bakımından 2012 yılında Avrupa Havayolları Örgütü (AEA) üyeleri arasında üçüncü sıraya yükseldi. Bu büyüme trendini önümüzdeki yıllarda da sürdürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu geçtiğimiz günlerde toplam 117 uçakla Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük uçak alım kararını verdi. Uçaklar 2015 yılında filoya katılmaya başlayacak. 2020 ye kadar filoya katılımları tamamlanacak. Büyüme stratejilerimiz doğrultusunda atılan bu adımla hedeflerimiz de büyüdü. 117 yeni uçağın yedi yılda devreye girmesiyle 2020 yılı sonunda toplam uçak sayısımız 375’i bulacak. Halen yaklaşık ortalaması 6.6 olan filo yaşı ise, 5’e düşecek. Geçtiğimiz yıl 39 milyon yolcu taşıdık. 2013 yılı hedefimiz 46 milyon yolcu. 2020 de ise yolcu sayımızın 90 milyona ulaşmasını hedefliyoruz “ dedi.
ISG CEO’su Gökhan Buğday ise, “Dünya devleri arasında yer alan ve ülkemizin en önemli markalarından biri olan milli gururumuz Türk Hava Yoları’nın Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı olan Sabiha Gökçen’den dış hatlar uçuşlarına başlamasının mutluluğunu yaşıyoruz. Yolcularının beklentilerini en üst düzeyde karşılayabilmek için çaba sarf eden THY’nin uçuşların yüzde 95,4’ünün rötarsız yapıldığı havalimanımızdan başlattığı 13 dış hat noktasına rahat uçabilmesi için biz de çaba göstereceğiz.
47 havayolu şirketinin 90 dış hat, 33 iç hat olmak üzere toplam 123 noktaya uçtuğu havalimanımızdan THY’nin başka iç ve dış hat uçuşlarının da yapılmasını umut ediyoruz. THY’nin gururla izlediğimiz büyümesinde Sabiha Gökçen olarak önemli bir katkıda bulunmak istiyoruz. Rötarsız, kolay ulaşılan ve operasyonel rahatlık sunan havalimanımız sadece yolcuların değil artık yerli ve yabancı tüm havayollarının tercihi haline geldi” şeklinde ifade etti.
Türk Hava Yolları Hakkında:
1933 Yılında 5 uçaktan oluşan filoyla kurulmuş olan Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları bugün 215 (yolcu ve kargo) uçaklık filosuyla, 184 uluslararası, 36 yurtiçi olmak üzere dünyada 220 noktaya uçan, 4 yıldızlı havayolu şirketidir. Türk Hava Yolları, Skytrax değerlendirmesine göre 2011 ve 2012 yılı “Avrupa’nın En İyi Havayolu”, Comfort Class koltuğunda “En İyi Premium Ekonomi Koltuğu” ve “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu” seçildi. Türk Hava Yolları’na ayrıca 2010 yılında Skytrax tarafından ‘Dünyadaki En İyi Ekonomi Sınıfı İkram’ ödülü ve 2011 yılında Skyscanner tarafından “En İyi İkram” ödülü verilmiştir. Türk Hava Yolları, uzun uçuşlarda Business Class yolculara ‘Flying Chef’ hizmeti sunan ilk havayolarından biridir.
ISG Bilgi Notu:
Limak Yatırım (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. İstanbul Sabiha Gökçen’in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG, 500 milyon Euro’luk yatırım yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen’in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin m²’lik yeni terminal binası ve ekleri uluslararası normlarda, modern bir mimari anlayışı ile çevreci bir yapı olarak inşa edildi ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı.
airBaltic HAVAYOLLARI, SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI İLE RIGA ARASINDA DÜZENLİ SEFERLERE BAŞLIYOR...
airBaltic Havayolu, Sabiha Gökçen’den;
Riga’ya 55 Euro’ya uçacak...
Letonya’nın havayolu şirketi airBaltic, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan Riga kentine 31 Mart’tan itibaren seferlere başlıyor. airBaltic, Riga’dan İstanbul Sabiha Gökçen’e her gün karşılıklı uçuş düzenleyecek. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Riga arasında 2 saat 55 dakika sürecek uçuşlarda, Boeing 737-300 tipi uçaklarla seyahat edilecek.
Riga üzerinden Baltık ve İskandinavya ve Rusya’ya iyi bağlantılar sunduklarını söyleyen airBaltic Ticaret Direktörü Michael Grimme, özel promosyon ile gidiş-dönüş bilet fiyatlarının tüm vergiler ve harçlar dahil 55 Euro’dan başladığını açıkladı.
airBaltic’in Ticaret Direktörü Michael Grimme şunları söyledi: “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına düzenleyeceğimiz seferlerle Baltık ülkelerine, İskandinavya’ya, Rusya’ya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’na seyahat eden yolcularımız için Riga üzerinden program ve bağlantılarımızı iyileştirebileceğiz. Uçuşlar ayrıca yolcularımız için İstanbul şehir merkezi ve havalimanı arasındaki ulaşım süresini kısaltmaya yardımcı olacak.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG, airBaltic yolcularına bir ay boyunca havalimanıyla Taksim Meydanı arasında ücretsiz servis imkânı sunuyor. Seferlerin başlamasından sonra bir ay boyunca airBaltic ile uçan yolcular Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Taksim’e yapılan otobüs seferlerinden ücretsiz yararlanacak. Tek yön bilet fiyatları havalimanı ücretleri ve işlem bedeli dahil 55 Euro’dan başlıyor.
airBaltic uçuşlarının tam tarifesi şirketin internet sitesinde görülebilir: www.airbaltic.com
IFC VE INFRASTRUCTURE JOURNAL’IN EN İYİ 40 KAMU ÖZEL İŞBİRLİĞİ PROJE LİSTESİNDE TÜRKİYE’DEN SABİHA GÖKÇEN YER ALDI
Sabiha Gökçen, Uluslararası Finans Kurumu ve Infrastructure Journal’ın En İyiler listesinde İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nı işleten Limak Yatırım- GMR Group ve Malaysian Airports (MAHB) ortaklığı, Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Infrastructure Journal tarafından; Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu, ve Kuzey Afrika Bölgesi’ndeki ‘En İyi İlk 10 Kamu Özel İşbirliği Projesi’, tüm gelişmekte olan pazarlarda ise ‘En İyi 40 Kamu Özel İşbirliği Projesi’nden biri olarak seçildi.
Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Infrastructure Journal, gelişmekteki olan pazarlarda; başlıca enerji, altyapı, ulaştırma, telekom, sağlık ve eğitim alanlarındaki ‘Kamu ve Özel İşbirliği Projeleri’ni (KOI) değerlendirerek, ‘En İyi 40 Kamu Özel İşbirliği Proje Listesi’ni yayınladı. Dünya finans sektörünün ve uluslararası kuruluşların önde gelen isimleri tarafından yapılan değerlendirmede, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın Yap- İşlet- Devret (YİD) Projesi için 2008 yılında bir araya gelen Limak Yatırım- GMR Group ve Malaysian Airports (MAHB) ortaklığı ‘Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’ndeki ‘En İyi İlk 10 Kamu Özel İşbirliği Projesi’ arasında ve tüm gelişmekte olan pazarlarda ‘En İyi 40 Kamu Özel İşbirliği Projesi’nden biri olarak seçildi.
Dünya genelinde 130 projenin değerlendirildiği ve bu değerlendirme sonunda 40 projenin belirlendiği seçimin yapılma amacının; “Söz konusu işbirliği ve ortaklıkların, bir motivasyon kaynağı olmasının yanında hükümetler, özel sektör ve sponsor ortaklar arasında katalizör görevi görerek sağladığı sosyal katkı ve önemin altını çizmek” olduğu açıklandı. Nihai hedef ise, sosyal eşitlik anlamında kendi içinde uçurum bulunan ve altyapı yatırımlarının sağladığı faydanın maksimum düzeyde etki ve sosyal değişim yarattığı toplumlarda yaşam kalitesini üst sıralara çıkarmak, olarak belirtildi.
Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Infrastructure Journal, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın en iddialı projelerden biri olduğuna kanaat getirerek, ‘En İyi 40 Kamu Özel İşbirliği Listesi’nde Türkiye’den Sabiha Gökçen’e yer verdi. IFC’nin değerlendirmesinde; Sabiha Gökçen’in yeni terminal ve eklerinin hizmete geçtiği 2007 yılından bu yana yolcu rakamlarını hızla artırması, terminalin 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması ve genişletilen havaalanının çevresini yeni bir ticari alana dönüştürmüş olmasını başarı faktörü olarak yer aldı. IFC ayrıca; deprem bölgesinde inşa edilen yeni terminal ve eklerinin sismik etkilere karşı tam donanımlı olduğu havalimanın 2009 ve 2010’da Uluslararası Havalimanları Birliği tarafından dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olarak gösterildiği ve işletim süresi boyunca devlete yapılan kira ödemelerinin şartnameye uygun şekilde yerine getirildiği bilgilerini paylaşarak, bütün bunların seçim sürecinde etkili olduğunu açıkladı.
İSG’DEN KADIN YOLCULARA ÇİÇEK VE MÜZİK ZİYAFETİ
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadın yolcularını çiçeklerle ve Marmara Üniversitesi Çok Sesli Öğrenci Korosu’nun Verdiği ‘Dünya Kadınlar Günü’ Konseri İle uğurladı.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadın yolcularını çiçeklerle ve Marmara Üniversitesi Çok Sesli Öğrenci Korosu’nun Verdiği ‘Dünya Kadınlar Günü’ konseri İle uğurladı. İSG çalışanları tarafından verilen çiçekleri alan kadınlar, terminalde keyifli anlar yaşadı. Yolcular, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı korosu tarafından gerçekleştirilen ‘Dünya Kadınlar Günü Konseri’ne de büyük ilgi gösterdi.
Sabiha Gökçen Havalimanı’na sabah saatlerinde gelen misafirler, Marmara Üniversitesi Öğrenci Korosu tarafından sunulan dünya müzikleri eşliğinde uğurlandı. Yolcular, İSG’ye gerçekleştirilen etkinlik için teşekkür ederek, beğenilerini dile getirdiler.