MALEZYA BAŞBAKANI İSG’Yİ ZİYARET ETTİ

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Konuğu Olarak, 3 Gün Süren Resmi Bir Ziyaret İçin Türkiye’ye Gelen Malezya Başbakanı Sayın Najib Tun Abdul Razak Ve Beraberindeki Heyet, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nında İncelemelerde Bulundu.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasını gezen Malezya Başbakanı Najib Tun Abdul Razak ve beraberindeki heyet, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım Yapım Ve İşletme A.Ş. (İSG) ortaklarından Malezyalı MAHB’ın üst düzey yetkililerinden aldığı sunumla yeni terminal binası hakkında bilgi edindi. Malezya Başbakanı Najib Tun Abdul Razak, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kısa sürede yakaladığı yolcu artışı başarısı ile dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı haline gelmesine ilişkin çalışmalarını dinledi.

Terminal gezisi sırasında görüşlerini dile getiren Malezya Başbakanı Najib Tun Abdul Razak, Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG tarafından işletilen; modern sistemlerle donatılmış terminal binası ile dünyanın depreme karşı en güvenli yapısı olarak gösterilen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın, ne kadar doğru bir yatırım işbirliğiyle gerçekleştiğini görmenin büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Razak’a tüm bu ziyaretleri boyunca İSG CEO’su Gökhan Buğday, yönetim kurulu üyeleri ve havalimanı protokolü eşlik etti. Ziyaret sırasında ayrıca konuk ülke başbakanına günün anısına İSG yeni terminal binasının bir maketi hediye edildi.

Bilgi Notu:
Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. İstanbul Sabiha Gökçen’in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG, 500 milyon Euro’luk yatırım yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen’in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin m²’lik yeni terminal binası ve ekleri uluslararası normlarda, modern bir mimari anlayışı ile çevreci bir yapı olarak inşa edildi ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı.


İSG, İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN ULUSLARARASI HAVALİMANI’NIN TOPLAM 76 MİLYON 514 BİN 851 EURO’LUK İLK KİRA ÖDEMESİNİ YAPTI

Türkiye Havacılık Tarihinin En Önemli “Yap-İşlet-Devret” projelerinden Birine İmza Atan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG); Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası Ve Ekleri Projesi Uygulama Sözleşmesi Kapsamında İlk Kira Ödemesini Gerçekleştirdi.

Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım Ve İşletme A.Ş. (ISG) Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile yaptığı sözleşme uyarınca İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Ekleri projesi uygulama sözleşmesi’ne ilişkin olarak ilk kira ödemesini yaptı. İSG tarafından, Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül’e takdim edilen 76 milyon 514 bin 851 Euro’luk kira ödeme bedeline istinaden söz alan İSG Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Türkiye havacılık tarihinin en önemli ve en başarılı Yap-İşlet-Devret modellerinden biri olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Ekleri projesi uygulama sözleşmesi kapsamında toplam 76 milyon 514 bin 851 Euro tutarındaki ilk kira bedelinin sembolik olarak ödemesini, bugün Milli Savunma Bakanlığımıza bağlı Savunma Sanayii Müsteşarlığına sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yılı rekorlara imza atarak 11.6 milyon yolcu rakamı ile kapatan Sabiha Gökçen Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Ekleri projesi uygulama sözleşmesi kapsamında kira ödemesini yaptı. Kira ödemesi için İSG Airport Hotel’de düzenlenen törende, Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül’e ödemeyi temsilen hazırlanan 76 milyon 514 bin 851 Euro’luk sembolik çek, İSG Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir tarafından takdim edildi.
Kira takdim töreninde önemli açıklamalarda bulunan Özdemir, “Türkiye havacılık tarihinin en önemli ve en başarılı Yap-İşlet-Devret modellerinden biri olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Ekleri projesi uygulama sözleşmesi kapsamında toplam 76 milyon 514 bin 851 Euro tutarındaki ilk kira bedelinin sembolik olarak ödemesini, bugün Milli Savunma Bakanlığımıza bağlı Savunma Sanayii Müsteşarlığına sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Projenin geçmişine baktığımızda; 2001 yılında Türk sivil havacılığının hizmetine giren Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın, 2007 yılına kadar Savunma Sanayii Müsteşarlığımız bünyesindeki Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş.(HEAŞ) tarafından başarıyla işletildiğini görüyoruz. Limak Holding, GMR Infrastructure ve Malaysia Airports Holdings Berhad üçlü konsorsiyumunun ortaklığıyla kurduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. kısa adıyla İSG; Temmuz 2007’de, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın işletilmesi, yeni dış hatlar terminal binası ve ekleri inşaat projesinin özelleştirme ihalesi sonucunda, 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devraldı. Bu dönemde kilometre taşı olarak gördüğümüz bir yatırıma imza atarak, İstanbul Sabiha Gökçen’in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran terminal binası ve eklerini 18 ay gibi rekor bir sürede tamamladık ve 31 Ekim 2009 tarihinde Sayın Başbakanımızın da katılımlarıyla hizmete aldık’ dedi.

Yap-İşlet-Devret Modelinin En Başarılı Örneklerinden Biri Olan Sabiha Gökçen’den, Türkiye’nin Ekonomisine Büyük Katkı...
‘‘Operasyonel başarımızın yanı sıra zamanında gerçekleştirdiğimiz bu ödeme, maliyet disiplinine uymamız ve verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz açısından büyük önem arz etmekle birlikte, Türkiye ekonomisine duyulan güveni de bir kez daha tazelemektedir.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Rakamlarla Hızlı Yükselişi Devam Ediyor...
Bugün geldiğimiz noktada, 2001 yılında başlayan serüvenin, 2011 yılına geldiğimizde büyük bir başarı öyküsüne dönüştüğünü görüyoruz. Geçen yıllar içerisinde; Sabiha Gökçen Havalimanı, havayollarının ilgisini çekerek, büyük bir artış trafiğine sahne oldu. 2001 yılında 47 bin olan yolcu sayısı, tüm ezberleri bozarak bugün itibariyle hedeflerin üstüne çıktı. Sabiha Gökçen Havalimanı yolcu sayısındaki artışlarla 2009 ve 2010 yılında dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı haline geldi. İstikrarlı yolcu artışımız geçen yılda da hızlı yükselişini sürdürdü. 2009 yılında 6.6 milyon yolcunun geçiş yaptığı Sabiha Gökçen Havalimanı, 2010 yılında yüzde 75’lik artış oranıyla 11.6 milyon yolcu ile kapattı. Tüm bu rakamların yanı sıra, kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz adımları yurt içinde ve yurt dışında kazandığımız sayısız ödüller ile de taçlandırdık.

Havalimanındaki iç hat yolcu sayısı geçen yıl yüzde 69’luk artışla 7 milyon 665 bin 21’e, dış hat yolcusu da yüzde 88 artışla 3 milyon 933 bin 5’e ulaştı. Bugün itibariyle, 66 dış hat, 29 iç hat noktasına ulaşmış bulunuyoruz. Hizmet verdiğimiz havayolu sayısı ise 47’ye ulaştı.
Hedef: Üstün Hizmet Kalitesiyle, 2011 Yılında 16 Milyon Yolcuya Hizmet Vermek...
2011 yılı hedeflerine de değinen Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: Üstün hizmet kalitesine önem vererek, 2011 yılında terminalimizde 16 milyon yolcuya hizmet vermeyi ve dünya sıralamasında yolcu kapasitesi açısından ilk 100 havaalanı arasında yer almayı hedefliyoruz’ şeklinde sözlerini noktaladı.

Törende; İSG Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İSG ve Limak Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, İSG Yönetim Kurulu Üyesi ve GMR Türkiye CEO’su Cenk Alpsoy, İSG CEO’su Gökhan Buğday ile İSG ve HEAŞ üst düzey yöneticileri hazır bulundular.

Bilgi Notu:
Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. İstanbul Sabiha Gökçen’in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG, 500 milyon Euro’luk yatırım yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen’in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin m²’lik yeni terminal binası ve ekleri uluslararası normlarda, modern bir mimari anlayışı ile çevreci bir yapı olarak inşa edildi ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı.


İSG, TÜRKİYE’NİN İLK ‘ENGELSİZ’ HAVAALANI KURULUŞU OLDU

Resmi Açılışı 31 Ekim 2009 tarihinde gerçekleşen Türkiye’nin dünyaya açılan yeni kapısı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yine bir ilke imza attı. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG), engelli yolcuların hayatına getirdiği kolaylıklardan dolayı Türkiye’nin İlk ‘‘Engelsiz’ Havaalanı Kuruluşu sertifikasına sahip oldu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün başlattığı proje kapsamında, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımları ile gerçekleşen Türkiye’nin İlk ‘‘Engelsiz’ Havaalanı Kuruluşu sertifikası törenle takdim edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün, bugüne kadar yapılmamış yeni bir proje olarak hayata geçirdiği, engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanmasını içeren "Engelsiz" Havaalanı Kuruluşu projesinin sertifika takdim törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İSG CEO’su Gökhan Buğday, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, HEAŞ yetkilileri, havalimanı protokolü ve engelli derneklerinden temsilciler katıldı.

Hizmete girdiği günden bu yana engelli yolcularına rahat ve sorunsuz hizmet vermeye çalışan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı engelli yolcuların, havaalanlarında zorluk yaşamamaları, havayolu ile seyahatlerini güzel geçirmeleri ve kendi başlarına rahatça seyahat edebilmeleri için gerekli alt yapının oluşturulması ve ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiği proje çerçevesinde, gerekli şartları çok kısa bir sürede yerine getirdi.

Sertifika töreninde, Türkiye’nin İlk ‘‘Engelsiz’ Havaalanı Kuruluşu ünvanına sahip olmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu dile getiren Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ‘‘İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı kendi hedefleri doğrultusunda ilerleyerek, açılışının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen rekorlara imza attı. Geçtiğimiz yılı ödüllerle kapattık. 2010 yılında terminalimizde 11.6 milyon yolcuya hizmet verdik. Geçen bu kısa zaman içerisinde aldığımız ödüller ile operasyonel başarımızda tutarlığımızı sürdürürken, bunların yanı sıra tüm yolcularımızı kucaklamamızı sağlayan çalışmaların içerisinde de hep yerimizi aldık. Bugün, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil
Havacılık Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ‘‘Engelsiz’ Havaalanı projesinde, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın terminal işletmecisi İSG olarak, Türkiye’nin İlk ‘‘Engelsiz’ Havaalanı Kuruluşu sertifikasını almamızın haklı gururunu yaşıyoruz’ dedi.

Özdemir, ‘‘Engelsiz’ Havaalanı’nın gerektirdiği kriterleri,inşaat projesi aşamasında planlayarak, çok kısa bir sürede nihayetlendirdiklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Havaalanları ve terminal işletmeleri uluslararası , engelsiz veya yeşil olmak üzere geniş yelpazede insan odaklı mekanlardır. Bu düşünceden hareketle her ay ortalama 1 milyondan fazla misafire ev sahipliği yaptığımız Sabiha Gökçen Havalimanı’nda engelli misafirlerimize yönelik düzenlemeler ve sunulan hizmetler konusunda ilgili eksikleri, yönetmelikler ve uygulamalar bazında tespit ederek, ortadan kaldırdık. Bu proje kapsamında, otoparkta engelli
misafirlerimiz için park alanları, özel terminal giriş noktaları, görme engelli misafirlerimiz için terminal dışında ve içinde yapılmış hissedilebilir yüzeyler başta olmak üzere, adım adım standardizasyonu yerine getirerek gereken kolaylıkları sağladık’ şeklinde ifade etti.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’ya törenin sonunda teşekkür plaketi takdim etti.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası’nda Engelli Yolcular İçin Sağlanan Kolaylıklar;

  • Otoparkta engelli yolcular için özel park alanları...
  • Engelli yolcular için özel terminal giriş noktaları...
  • Görme engelli yolcular için terminal dışında ve içinde yapılmış
    hissedilebilir yüzeyler...
  • Görme engelli yolcular için sesli uyarı sistemiyle donatılmış
    özel asansör ve yürüme bandları...
  • Özel dizayn edilmiş terminal danışma-check-in noktaları...
  • Özel yönlendirme tabelaları...
  • Özel pasaport noktaları...
  • Özel tasarlanmış WC’ler...

X