Sabiha Gökçen Türkiye’de ekonomik uçuşun merkezi

Temmuz 2023 itibarıyla Türk Hava Yollarının iştiraki olarak kurulan AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketinin ilk uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Teknik A.Ş. hangarında düzenlenen lansmanda tanıtıldı. Lansmana katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hiç şüphesiz AJET ülkemizin geleceğe açılan kanatlarını daha da büyütecek ve küresel marka değerini çok daha yukarılara taşıyacaktır. AJET’in büyüme stratejisini İstanbul, Ankara, İzmir ve Anadolu’daki diğer şehirlerimizin yurt dışı bağlantılarının artması yönünde geliştirmesi, vatandaşlarımıza ve ülkemizi ziyaret etmek isteyen turistlere, dolayısıyla ülkemiz turizmine ve ekonomisine büyük fayda sağlayacaktır" dedi.

İSG EKONOMİK HAVAYOLU İŞLETMECİLİĞİNDE HUB

THY’nin alt markası Anadolujet’in AJet olarak Sabiha Gökçen merkezli bir havayoluna dönüşmesiyle İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) ekonomik havayolu işletmeciliğinde hub oldu. Yeni logosunda kırmızı renge veda eden, mavi ve siyah renkleri kullanan AJet’in kurumsal renklerine boyalı uçağı ilk kez gösterildi. AJet’in global standartlarda düşük maliyetli hava yolu olarak faaliyetlerine devam edebilmek ve pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirebilmek amacıyla genel müdürlük yönetim merkezini Sabiha Gökçen olarak belirlemesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye’nin 2 dev düşük maliyetli taşıyıcısına ev sahipliği yapacak.

10 AYINDA 31 MİLYON YOLCU AĞIRLADI

Şirket kurulumunun ardından AJet’in uçuş operasyon yetkisi alması ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) farklı meydanlar için slot talebinde bulunması, özellikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanının önemini arttırıyor. ’Havalimanı otoritesi’ HEAŞ verilerine göre, bu yılın ilk 10 ayında toplam 31 million yolcu ağırlayan Sabiha Gökçen, ekim itibanyla bir önceki yılda taşman yolcu sayısını geçti. 2024 yılının ilk çeyreğinde gökyüzüyle buluşması beklenen AJet uçaklarının, "Şehrin havalimanı" İstanbul Sabiha Gökçen’de yolcu trafiğini olumlu etkilemesi bekleniyor.


X