edilmektedir. Bu geçidin bir bölümünün altına, tesisat merkezinden tesisat ve elektrik hatlarını taşıyan kanal güzergâhı yerleşmektedir.
Metro bağlantısı: Şartname ekleri arasında verilen 3A numaralı alternatifteki metro güzergahı aynen benimsenmiş, ancak istasyonun halen inşa edilmekte olan otoparkın altında uygun bir kotta inşa edilmesi düşünülmüştür. Bu takdirde, mevcut terminale 50 m; yeni terminale 100 m boyunda alt geçitlerden sonra, zeminde inşa edilecek metro giriş çıkışları vasıtasıyla en kısa yoldan ulaşım sağlanmış olacaktır.
Yeni terminalin kısmen iç hatlar için kullanılması: Yapının yaklaşık %30 kapasitesinin iç hatlar için kullanılabilmesi, strüktürü etkilemeden yerleştirebilecek basit sökülebilir ayırıcı panolarla mümkün olabilmektedir. Uzun vadede, bu gereksinim devamlı hale gelirse, söz konusu ayırıcı panoların daha ciddi yapı elemanları olarak tasarlanması da mümkündür.
Kara tarafı yolcu gidiş (check-in) holü: Kara tarafı yolcu gidiş holüne 12 adet X Ray cihazının bulunduğu 2 büyük holden geçilerek 4 noktadan girilmektedir. Check-in holünde, check-in desklerinin düzeni önem kazanmaktadır. Check-in holü için programda verilen 7000 m2 alan içinde ada sistemine göre bir düzenleme yapıldığında, karşılıklı adalar arasında kalan uzaklık, yoğun yolcu trafiği yaşanması durumunda yetersiz kalabilecektir. Buna karşılık, çağdaş pek çok havaalanında uygulanan lineer sistem, sağladığı bölünmeyen, ferah mekan etkisi, yolcu tarafından kolay kavranıp, kolay bulunabilir olması ve kalabalık yolcu trafiğinde uzun kuyruklara olanak vermesi gibi nedenlerden dolayı bu proje koşullarında daha yararlı görülmüştür. Söz konusu sistemin diğer bir avantajı da, check-in deskleri ile yakın ilişkide olması istenen büroların, en yakın yerlerde yerleştirilebilmesi olmuştur.
Check-in holünden iki bölümde düzenlenmiş pasaport hollerine geçilmektedir.
Diğer yandan, serbest orta mekan, ortada kara tarafında düzenlenen bilet satış acentelerine, banka vb. servislere, doğu ve batıdaki uçlarda, dış mekana açık büyük kafelere, asma kattaki lokantalara ulaşımı kolaylaştırmaktadır.
"Gate"ler: Hava tarafında 14 adet köprülü "gate", iskele bloğunda düz bir çizgi oluşturacak biçimde konuşlandırılmıştır. Plan, ikinci güvenlik kontrolünün, pasaport ve duty-free bölümünden iskele bloğuna geçerken toplu bir şekilde yapılmasına olanak verdiği halde, her "gate"in önünde ayrı ayrı yapılmasını sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Güvenlik birimlerinin bu düzenlemeyi tercih ettikleri düşünülmektedir. Ayrıca, her "gate" içinde kadın, erkek ve özürlü tuvaletleri yerleştirilmiştir.
Uzak uçaklar için istenen toplam 1250 m2’lik "gate" alanı 4 adet "gate" olarak yorumlanmış ve doğrudan apron kotuna yerleştirilmiştir, iskele bloğundan yürüyen merdiven ve asansörlerle bu "gate"lere ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.
Günümüzde hava alanları adeta birer alışveriş merkezi niteliğindedirler. Bu nedenle sunulan projede istenen tüm ticari mekânların, kafe ve lokantaların akıcı yaya trafiği üzerinde olmalarına, çekici mekânlar oluşturmalarına ve servis olanaklarının bulunmasına özen